XMIX

wie is wie

XMIX dat zijn de verstandige leidster Xena, de intelligente Exel en grappenmaker Dax. Samen gaan ze iedere aflevering op avontuur in onze wereld om de spannende X-Missie te volbrengen. Het mooie is dat ze de krachten uit hun gamewereld behouden. Met zijn drieën zijn ze supersterk, onzichtbaar en superslim. Precies wat je nodig hebt om misdaad en mysterie op te lossen.

En dan is er ook nog de jonge rechercheur Anton, die door alle klusjes die hij voor zijn vrouw moet doen maar weinig aan het oppakken van boeven toekomt. Hierdoor moet hij steeds opnieuw de hulp inroepen van XMIX.

Xena

Xena is de leidster van het drietal. Zij is het verstandigst en het meest volwassen. Omdat Xena het meeste verantwoordelijkheidgevoel heeft neemt zij de leiding over de twee overige XMIX-leden. Dat leiderschap geeft Xena iets moederlijks, maar soms ook iets bazigs. Xena’s zwakke kant is haar kattigheid. Xena is erg moedig en ze heeft een powerboost waarmee ze supersterk wordt, maar als deze uitgewerkt is, zal ze nog steeds proberen eruit te halen wat erin zit.

Exel

Exel wil iedereen in zijn omgeving overtuigen van zijn intelligentie. Hij is ervan overtuigd dat hij enorm slim is en dat het door hem komt dat elk avontuur tot een goed einde gebracht wordt. Hij vind het heel belangrijk om SLIM gevonden te worden en hangt daarom de hele tijd de professor uit. Nu heeft hij natuurlijk ook zijn scan, waarmee hij allerlei dingen over de wereld aan de weet kan komen en ook zijn X-stralen, al zal hij nooit helemaal de kunst daarvan beheersen.

Dax

Dax’ doel is om zoveel mogelijk plezier te hebben. Hij is een echte grappenmaker en kan onzichtbaar worden. Dax is een echte levensgenieter. Hij houdt van lekker eten, luieren, en spelen. Van alle XMIX-ers komt hij het meest kinderlijk over. Door deze houding komt het drietal regelmatig in de moeilijkheden. Het gekke is echter dat het vaak ook andersom werkt: omdat Dax zo relaxed is en de dingen niet zo nauw neemt als Xena en Exel, vallen vaak ook puzzelstukjes op hun plaats.

Anton

Anton is een jonge rechercheur die best het een en ander in zijn mars zou hebben, ware het niet dat zijn plichtsgevoel hem steeds klusjes voor zijn vrouw laat uitvoeren. Antons grote zwakte is zijn vrouw. Hij streeft een carrière als rechercheur na en wil dolgraag boeven oppakken. Maar steeds als hij op een belangrijke zaak wordt gezet, belt zijn vrouw met een of ander pietluttig klusje waar ze perse Anton voor nodig heeft. En Anton kan zijn vrouw nou eenmaal niets weigeren. Dus steeds opnieuw zal hij de hulp van XMIX moeten inroepen.